Elektronik

När en undersida på en webplats som handlar om robotar har försetts med titeln "Elektronik", så antar jag att folk med all rätt förväntar sig att innehållet på den aktuella sidan lever upp till en viss minimi-standard när det gäller innehållet, vilken sannolikt ligger på en sådan nivå att den så kallade "Nano-tekniken" förefaller både primitiv och allmänt förlegad.
 
Om så är fallet, så tror jag dock att de flesta kommer att bli aningen besvikna på den här sidan eftersom den för tillfället inte innehåller speciellt mycket information om det antydda ämnet, samtidigt som den sin titel till öppet trots, troligtvis även kommer att handla om både elektriska och elektromekaniska saker, vilka endast med ett stort mått av god vilja, kan anses vara hemmahörande i denna kategori.
 
 
Hur det nu än är med den saken så hoppas jag att den här sidan ändå ska kunna vara till nytta för någon, samt att de irriterade känslor som sidan eventuellt förorsaker, inte skall vara intensivare än att de med viss möda kan uthärdas...
 
Som ett plåster på såren skulle jag dock vilja hänvisa till faktabanken.nu vilket är en sida som, till skillnad ifrån den här, innehåller massor av nyttig information, och där den missnöjde surfaren förhoppningsvis kan finna vad det nu än är som denne för stunden letar efter... :-)
 
 
 
 
 


 

 

 

Vart köper man komponenter?

Tja, det är naturligtvis upp till var och en att bilda sig en egen uppfattning i frågan om var det är bäst att göra denna typ av inköp, men för egen del föredrar jag iallafall att handla hos ELFA.

Jag antar att de flesta robotbyggare redan är mycket väl förtrogna med ELFA´s produktkatalog, men om det mot förmodan ändå skulle finnas någon därute som ännu inte kommit i kontakt med detta gedigna alster, så skulle jag vilja föreslå att ett besök på deras sida göres omgående...