Start

Här

Byggtips

Mekanik

Elektronik

Material

Omvandlare

Tävlingar

Viktklasser

Regler

Boktips

Sponsorer

Kontakt

 

Svenska eller Engelska??

 

        

Om du är riktigt uppmärksam har du säkert märkt att texten på den här sidan, eller åtminstone det mesta av den, hittills varit författad så svenska. Och det är ju naturligtvis väldigt praktiskt för oss som förstår det språket.

Tyvärr kan det vara desto besvärligare för de som bor i andra delar av världen, och därför hade jag tänkt att Robotsidan i framtiden ska vara på engelska. Nu är jag dessvärre inte så bra på engelska, och dessutom är jag ganska lat till min natur, så det är troligt att övergången kommer att ta ganska lång tid....och under den tiden kommer arbetet med detta att ske ytterst sporadiskt och inkonsekvent.

Hur är det med cookies på robotsidan?

 


Om Robotsidan

 

Varför finns egentligen den här sidan?

Tja, vad ska man egentligen svara på en sådan fråga??

Mitt namn är Markus, och jag skulle väl kanske snarast vilja beskriva mig själv som en relativt välgödd robotnörd, med ett nära på sjukligt stort intresse för tävlingar i stil med Robot Wars. Den här sidan riktar sig visserligen i första hand till alla som hyser någon form av intresse av att bygga detta slag av robotar, men givetvis är alla andra besökare också hjärtligt välkomna hit.

 

Innan jag skulle börja bygga min robot Crude spenderade jag flera månader på att sitta framför datorn och läsa materialspecifikationer om olika legeringar, effektdiagram för diverse likströmsmotorer, och annat liknande. Det blev en hel del letande, och även om jag för egen del finner stort nöje i att sitta uppe framåt småtimmarna och leta efter PDF-dokument avhandlande verkningsgraden hos någon speciell planetväxel, så kan jag mycket väl tänka mig att det finns andra personer som hellre spenderar sin högt aktade fritid på helt andra saker. Att bygga radiostyrda robotar är hursomhelst en alldeles vansinnigt rolig hobby som jag önskar att fler här i Sverige sysslade med, och en av grundtankarna bakom robotsidan är helt enkelt att underlätta för andra robotörer, och därmed förhoppningsvis också främja robot-hobbyns nationella tillväxt på såväl kortare som längre sikt.

Det där var väl fint, och sådär lagom pretentiöst formulerat..??

Nästan så jag blir lite imponerad själv... :-)

 

Nu vill jag dock inte på något sätt ge sken av att vara någon högt skolad och allmänt erkänd auktoritet på området, vilken följaktligen kan allt som nu bara finns att kunna om robotar. Naturligtvis önskar jag att fallet vore sådant, men detta kan dock tyvärr inte kategoriseras såsom någonting annat än just önsketänkande. Visserligen finns det redan en hel del sidor om robotar, och ska jag vara helt ärlig så måste jag nog erkänna att de flesta av dessa är bättre än den här, men Internet är som bekant ganska stort redan som det är, och det lär ju knappast skada med en sida till...

Sammanfattningsvis skulle man kunna säga att tanken med robotsidan är att den ska vara ett slags komplement till andra sidor, och inte en konkurrent.

 
 
 
 
Hittar du vad du söker här på Robotsidan?
 
 
Om inte, så kan du ju ta en titt på sidans fantastiskt snygga sitemap...

...och skulle det nu mot all förmodan vara så att Robotsidan motsvarar alla förväntningar du någonsin haft på en internetsida, så skulle jag bara i all ödmjukhet vilja påminna om att lite uttryck av tacksamhet naturligtvis alltid är ett uppskattat inslag i tillvaron... :-)

Jag hoppas i varje fall att du är nöjd med besöket här på robotsidan, och om så inte skulle vara fallet, så tar jag gärna emot förslag på hur sidan kan förbättras.